26 Nisan 2012 Perşembe


    8 Marta  Beşiktaş ve Atletico Madrid arasında  oynanan maçta Beşiktaş maçı 3-1 kaybetmişti. Beşiktaş'ın bu yenilgisi doğal olarak gazetelere manşet olmuştu. Aynı maçı farklı gazeteler farklı şekillerde ele almışlardı.Fanatik gazetesi 'fiyasko' olarak nitelendirirken; Fotomaç gazetesi maça daha iyimser bakmıştı. ikinci maç için umutlu bir şekilde bahsediyordu.
  Her iki gazetede okuyucularını etkilemek için çeşitli yöntemler kullanmışlar. fanatik gazetesi verdiği başlığa uygun fotoğraf koymuş. fotoğrafta tepetaklak olmuş bir Beşiktaşlı futbolcuyu vermiş. Buda düşüncesini daha inandırıcı kılmasına neden olmuş. Fotomaç'ta ise   Beşiktaş'ın golünü göstermiş.
    Fanatik gazetesinin haberini okuyan biri Beşiktaş'ın maçta hiçbir varlık göstermediğini, rövanş maçı  için umutlanmaya gerek olmayacağını düşünebilir. Fotomaç gazetesini okuyan biri ise Beşiktaşın iyi oynadığını, turu geçecek kapasitede olduğunu düşünebilir.
  Fanatik gazetesi olumsuz bir şekilde yaklaşırken, fotomaç gazetesi olumlu bir şekilde yaklaşmış
   Fotomaç gazetesi okuyucularını beşiktaşın bu turu geçeceğine inandırmaya çalışmış. Beşiktaşın iyi bir takım olduğunu ve maçta iyi bir oyun segilediğini göstermeye çalışmıştır. fanatik  gazetesi ise Beşiktaşın turu geçmesinin zor olduğunun, kötü bir oyun sergilediğini göstermeye çalışmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder